Zaanse Schans
De Zaanse Schans is een unieke woon-en werkbuurt vol werkende molens, oude ambachten, bijzondere musea en prachtige groene houten huizen. Beleef, proef en ruik de sfeer uit de achttiende en negentiende eeuw!  
                               Zaanse-Schans-Kalverringdijk              
Zuiderzeemuseum in Enkhuizen
In het buitenmuseum staan authentieke panden uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. Medewerkers en vrijwilligers tonen historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. 
 zuiderzeemuseum
Rijksmuseum Amsterdam
De wereldberoemde collectie van het Rijksmuseum wordt op een geheel nieuwe wijze gepresenteerd. Voor het eerst kunnen bezoekers nu een reis door de tijd maken en zo een gevoel voor schoonheid en een besef van tijd ervaren. In 80 zalen vertellen 8.000 objecten het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis. Rembrandts meesterwerk De Nachtwacht is het enige schilderij dat terugkeert naar zijn oorspronkelijke plaats. 
 rijksmuseum
Jutters mu-ZEE-um Zandvoort
Wilt U cultuur snuiven,breng dan een bezoek aan het Juttersmu-Zee-um.

Veel van wat de zee ooit heeft weggenomen, keert hier in Zandvoort weer terug aan land. 
 juttersmuseum
Zandvoorts Museum
Ontdek alles over de geschiedenis van Zandvoort in het Zandvoorts Museum.
 zandvoorts-museum
Haarlem
Het Centrum van Haarlem met z'n vele bezienswaardigheden zoals het Frans Halsmuseum, hofjes, en vele winkels ligt op 15min rijden.
 Haarlem3